Gepost door: lisetskiezels | 30 oktober 2014

Gewoon een dagje

Zomaar weer eens een blogje op mijn Kiezels Getijdenstroom.
Nee, geen update. Geen full report van alle wederwaardigheden op het pad dat maar voortgaat met onverwachte kronkelingen achter elke bocht. Waar wij, mijn lief Bart, zoonlief Huib en ik voor gekozen hebben. Het pad dat over toppen, langs flanken en door dalen gaat. Soms op ’t scherp van de snede, gapende afgrond in zicht….

Vandaag.
Gewoon. Een paar impressies.
Beginnen we met een vrolijke bij.

IMG_3138-0.JPG
Veel bijen op visite vandaag. Feestje op de klimop!

IMG_3130.JPG
…en visite van Dzjidzji, van 5 huizen verderop.

Anderhalve week geleden…. Gapende afgrond…. Aiiii, dan toch maar een ‘korte’ update, moet ergens beginnen, nietwaar?!
Deze Lady L lag uitgeteld op bed. Niks meer willen. Niet eten, drinken, spugen. Doodmoe. Drama een beetje erin gooien… Huplakee!
Had net tien dagen eerder de zesde kuur van nieuwe serie chemokuren gekregen: Caelyx. Eens in de vier weken gaan we, mijn geliefde chauffeur en ik, als van ouds in onze CX Break Brun Maya naar het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis, Amsterdam. (Merkt u het ook, lieve lezer? Het gaat toch alweer richting full report ….klein beetje context nodig.) en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je van deze kuur geen haaruitval hebt, noch misselijkheid. Slechts algehele moeheid…. Even. En dan weer opkrabbelen. Is de bedoeling. Tenminste, zo ging het tot een paar weken geleden.

Even adempauze tussendoor.

IMG_3131.JPG
Ideetje voor klein herfst quiltje….

Het was vrijdagmiddag. Gelukkig wisten ze er in het AVL raad mee. Ik mocht er twee nachtjes blijven, na een belletje van mr B. Kreeg extra vocht via infuus, en andere medicatie. En een privé kamer. Het hielp allemaal. Kost wat tijd.
Alle hulde voor AVL en de lieve mensen daar! En nog deskundig ook!

Zo, dat staat. Weet u dat ook weer.

We zijn dus nu zo’n bijna twee weken verder. Heel langzaam gaat deze dame vooruit. Zegt zij heel voorzichtig.

Want kijk maar…
We springen naar het heden.

IMG_3132.JPG
Zo mooi kleurt de Amber in de herfst!

Vandaag ben ik weer even wezen stappen. Gewoon. Een straatje om. Ho, niet te snel beginnen…. Gas terug. Zo, dat is beter.
Onze mooie Meloenstraat helemaal uit — en die is lang hoor! Tuinen inspectie, bibliotheekkastje bekeken, detectiefje voor mijn mamaatjelief eruit gehaald, blaadjes van de amberboom geraapt. Van die dingen, ja!

Hoekje om en via de Appelstraat terug door de Vlierboomstraat. Winkeltjes kijken. Antihaarbalsnoepjes kopen voor Snoet. Hamsters bekeken. Vertellen over onze hamsters vroeger. O, en toch even bij De Magneet binnen om lekker warme beenwarmers voor mijn armen te kopen. (En nog een pyamashirt, afgeprijsd vanwege verkleuring. ’s Nachts heb je toch je ogen dicht… :-))

En toen weer op huus an. We waren er bijna. We, want Joke, mijn lieve vriendin die ook in het inloopkoor Haaglanden zingt, was mee. Heel gezellig gepraat, zo samen kuierend door de buurt.

IMG_3129.JPG
Solidago van Joke.

IMG_3128.JPG
…In onze oude handgedraaide vaas van Mobach.

Moe maar voldaan aan de lunch begonnen.

En toen brak de zon door.

IMG_3134.JPG
Nectarfeestje op de klimop in de achtertuin.

En moest deze zonaanbidder even haar neus in de zon verwarmen.
En op fotosafari in haar achtertuin.

IMG_3135.JPG
Nog een zonaanbidder.

Want de klimopbloemetjes schitterden zo mooi en zongen zo’n prachtig bijenlied. Daar wil dit meisje zich wel even in alle bochten voor wringen. Even stil zitten, dames bij! Inzoomen, close up…. U roept, wij klikken…
Het gegons was oorverdovend. Even nog nectar binnenhalen voor de barre winterslaap. Dat dacht ook een late wesp. Kijk haar nou zitten.

IMG_3136.JPG
De steekkontje van mevrouw Wesp.

Misschien wel een klein koninginnetje. Dan moet het toch echt boven de tien graden zijn. Want deze dames gaan echt niet voor minder. Zo zacht was het. Heerlijk!
IMG_3137.JPG
Happy bij.

IMG_3133.JPG

Zo blauw de lucht.
Zo zonnig ineens.
Zomaar een dagje.
Zomaar weer eens een gewoon goed dagje.
Zomaar weer eens een blogje.
Fijne dagen allemaal!

Advertenties

Responses

 1. Ik ben weer eens even bij je op bezoek geweest en dit logje gelezen en genoten van je prachtige foto’s! Maar ook begrijp ik dat je nog steeds, via bergen en dalen, op weg bent. Moeilijke weg. Maar wat fijn dat je op die weg lieve en ook bekwame mensen tegenkomt die je ondersteunen, opbeuren en behandelen!
  Een lieve groet van mij,
  Chris

 2. Ha liszz hoe mooi de kleine grote schoonheid. En jij daar midden in die dappere knapperd. Lie(f)s lieszz

 3. hoezo “gewoon’??!! je bent o zo bijzonder Liset, je hebt geen idee!! prachtig, die foto’s heerlijk, dat goeie gevoel fijn,beetje energie om te kunnen lopen en dat alles gelardeerd met humor, meissie wat ben je toch een prachtig mens

  ik hoop dat vandaag ook bij jou de zon schjnt hier geeft ze warmte en moed én droogt mijn wasje buiten 🙂 dikke knuffel,Cokkie XXXX

 4. Weer met plezier jouw mooie verhaal en fotoos genoten. Wat ben je toch een bijzonder mens. Geniet met je mee wat alle mooie kleine dingen..

 5. Dank Miss Lis, voor de update en voor het tonen van de natuurlijke schoonheid der dingen. In prachtige woorden en wondermooie beelden…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: