Gepost door: lisetskiezels | 25 november 2010

Klein uitstel, geen afstel

… en zo kan het gebeuren dat het lijf, mijn lijf, meer tijd nodig had om te herstellen…

… het betekende vorige week vrijdag GEEN chemo nr. 5. Leucocyten waren nog niet goed genoeg op orde. Wordt dan chemo gegeven, dan wordt je ziek, heel erg ziek, althans de kans daarop is heel erg groot. Zelfs een eigen huidcel, bijvoorbeeld, kan zich tegen je keren…. Die dingen kunnen gebeuren. Het goede nieuws is, dat de tumormarker gedaald was tot 19. Van boven 1400 tot hier. Dat is wat je bij zo’n beetje iedereen vindt, 0-waarden bestaan hierin niet. Aldus internist Vlasveld. Mooi!!!

Wat betekent dat? Wat hiervan te denken? Welnu, het betekent weer even schakelen. Plannen die anders lopen. Plannen die niet lopen. Opnieuw de stellingen betrekken van niet-plannen en vrede zien te vinden met hoe de loop der dingen loopt, gaat, vloeit. Bijna aan vertild. Het betekent weer genieten van het moment, de dag, het uur, het NU. Zoek het strand weer op, de zee zien aankomen, de golven eigenlijk meer, ze zien stukslaan op het nieuw gevormde strand, nieuwe zandbanken, weidsheid, verten, intens licht, intense kleuren. Het wadden-gevoel vinden aan de haagsche kust. Met dank aan de kusthervormers en zandsuppliers, (oei wat een woord – deze mix van Engels en moederstaal). Hierbuiten vergeet ik, vergeet ik, vergeef ik, het is goed, zo gaat het.

Blijf nog even bij mij.

Want… morgen gaat nr. 5 van de chemo’s toch werkelijk gebeuren. Het bloed opnieuw geprikt en getest, bleek op orde deze afgelopen woensdag.

We moeten ons om 9.00 uur melden, dus dat wordt ietsje vroeger op dan anders. De mannen hier liggen al op een oor, ik ga ze achterna.

… en zo komt van klein uitstel nog geen afstel, we pakken de draad weer op…

Fijne Sint-dagen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: