Gepost door: lisetskiezels | 21 oktober 2010

Klim-op

Afgelopen dinsdagmiddag.

Met CT-scan achter de rug en bloed prikken, was het heerlijk om weer thuis te komen in een warm huis. Ditmaal een dame als chauffeur: zus Nelleke. Binnen de kortste keren stond er een heerlijk maaltje op tafel en was het smullen. Ook deze chauffeur houden we er in, jawel! Ook onze gezamenlijke kookkunsten voor herhaling vatbaar. Gezellige en lekkere praat over de heerlijke spices and herbs in Singapore, en nog meer van die dingen. Groenten, fruit, volop naar het schijnt. Jammie!

Uit de dip weer gekrabbeld. Deze dame heeft weer plannen en zin en verder kijken dan het eind van haar bed.

Vorige week teruggefloten, weer terug naar ‘per dag kijken’. Niet eens ‘vooruitkijken’. Weer leren: het loopt zoals het loopt. Luisteren naar het lijf. Smaakte cottage cheese eerder overheerlijk, is het nu avocado’s wat de pot schaft. Humus met radijsjes op geroosterd brood. Linzen-groenten-zeewier-soep of brei. Smakelijk eten!

Nu schijnt de zon, hagel verdreven, NU naar buiten en de wind door mijn geleende haren voelen waaien.

Advertenties

Responses

 1. brrrrr… linzen-groenten-zeewiersoep…. Hetmoetniet veelgekkerworden šŸ™‚ Zo goed om te lezen dat de dip voorbij is. Het lijkt wel alsof ik tegenwoordig alleen maar tijd heb om rennend langs je huis te komen. Zucht. In gedachten wel bij je, ik hoop dat je dat weet. Dikke X

  • Waarom denk je dat Bart en Huib het huis uit gevlucht zijn??!?!

 2. ha fijn meissie, de dip weer overwonnen/doorstaan en met goede moed verder. per dag is het beste, immers het enige wat we hebben; gister is voorbij en morgen nog niet aan de orde. geniet van die zon, zo wisselend aanwezig maar daardoor dubbel dierbaar. en ook (stormse) wind door geleende haren maakt het hoofd leeg, lekker!! dat lekkere eten klinkt aan-trekkelijk :)!! inspirerend, ga ik wat mee doen.
  heb een goed weekend, je hoort/ziet weer van me daarna,
  dikke knuffel, Cokkie

  • Dank voor deze ‘mede-woorden’. Weet dat ik aan je denk. Met een tas aan mn hand met daarin moten zalm, onsje gerookte wilde zalm, pakketje gestoomde ! makreel en dikke garnalen blokjes om vooral aan de zonzijde natuurlijk. De zalm gaat met citroen, flinterdunne ringetjes prei, rozemarijn of tijm en peper en zout in aluminium-pakketje in de oven. Niet te heet, zo’n 150 graden, en 15 min. of iets meer: heel erg jammie! Ligt al te zwemmen in de citroen in koelkast.
   De dikke garnalen mag mijn Snoet van snoepen, vind ie ook jammie!
   Hou je haaks met al je leuke inspirerende ontmoetingen die op stapel staan. (Lees lees lees ik in je brieven, en dat is ook jammie!)
   dikke knuffel, LX


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: