Gepost door: lisetskiezels | 17 augustus 2010

Een andere zee

Om even weg van alle kanker te zijn, boekten wij op de valreep een hut op de Pride of Rotterdam, en voeren wij drieën, Bart, Huib en ik, van Europoort naar Hull. Het was dinsdagavond 3 augustus en we ‘zeilden’ weg om 21.00 uur, om na een nachtje stevig doorvaren om 8.00 uur AM aan te meren. Het schip is een gigantische kolos, een soort maxi-complex-flatgebouw, waar geen zeil aan te pas komt, maar voor de rasechte Engelsman blijft het sailing: “When do you sail?

Wij waren nog nooit in Yorkshire en ik mag zeggen, ook van mijn chauffeur, dat het een openbaring is. Zo dichtbij en toch ver weg, weinig autokilometers om te rijden en je bent in een van de prachtigste Engelse kustgebieden. (Nee, dit is geen reis-reclame!) Voor ons was het wederom een Turbo-vakantie, in de ‘goede’ week van de 2e chemokuur, vlak voor we ons weer in Bronovo moesten melden voor een Ct-scan en al dat soort dingen. Turbo is uitstekend, ik kan het iedereen aanraden. Vier dagen compact uit. Ook Noord-Groningen in Garnwerd (na de 1e kuur) beviel uitstekend. Voor herhaling vatbaar. Maar dan ander land. Zo werden we Engelandvaarders.

Op weg naar ons sjieke B&Btje (want in een oude Hall uit 1600 zoveel), iets minder dan 2 uur rijden vanaf Hull, beter Kingston upon Hull,  en omdat we totaal geen haast hadden, stelde ik voor het vogelreservaat met kliffen bij Bempton te doen.

Kijk vast op de link in Anderspoor: Yorkshire Moors en je waant je in vogelparadijs!

Voor nu even tot zover. Wordt vervolgd!

Advertenties

Responses

  1. Internetstilte. Niet zoveel van gemerkt. Was zelf op vakantie. Fijn om zoveel positiefs te beluisteren uit je berichten: Zelf op de fiets eropuit, genieten in Engeland en vooral: al die gunstige effecten van de therapie. Ga zo door meisje!! Wij blijven voor je duimen en aan je denken. Big Hugs. Carla


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: