Gepost door: lisetskiezels | 14 juni 2010

Hoteldebotel oftewel AVelletje 4

Op het lijf geschreven, zei ik al. Een onontwarbare knoop, spijkerschrift, hiëroglief op hiëroglief, en maar kleuren in het lab. Aan het AVL om de geheime tekens te lezen. Speuren naar sporen. Echte speurneuzen lopen daar rond. Het lijf doet maar, of was deze beheerder too much on the rock-and-roll??? We zullen het nooit weten. De wereld draait op dolle toeren, brandhaarden en stormen alom, zonsopgang op zonsondergang, wat er in je eigen lijf rondwaart, rondspookt, geen idee! Dan tilt het lijf een tipje van de sluier op.

“Het is evident eierstokkanker.” Dat is kort maar krachtig de uitspraak van inmiddels niet meer van gisteren. Zo sprak Verwaal op 10 juni 2010.

En dat we nu weer overgeheveld zijn. De gynaecoloog is aan de beurt. Een half uurtje later: “Ik kreeg een snoepje bij de koffie  van Verwaal met verzoek of er een patiënt tussen door kan,” begon dr. Lange, (“nee, zonder ‘de’.”). Vervolgens zagen wij een zeer snelle schakeling van ‘out’ naar ‘in’-lezen in ons ‘geval’ zich afspelen. We zaten erbij en keken er naar, en tegelijk begon het vertrouwen bij ons weer te groeien. Eerder bij Verwaal sprongen de tranen bij deze stoere Hollandse meid toch even in de ogen (ja, sorry hoor!), hier kwam de lach weer door.

En nu even kort: volgende week woensdag wordt ‘mijn geval’ besproken in het oncologisch team (waar heb ik dat eerder gehoord) waarna Lange mij gaat bellen met wat er besloten is. Geschetst is ons op voorhand dat er 2 chemokuren pre-adjuvant worden gegeven, vervolgens met ct-scan wordt gekeken of er iets aanslaat. Zo ja, volgt een operatie met weghalen van eierstok links, baarmoeder en vetschort (= deel van buikvlies), mogelijk met chemospoeling, en vervolgens daarna gevolgd door weer 2 chemokuren. De chemo’s mogelijk te ondergaan in Bronovo (Den Haag), de operatie in AVL. Dit is een standaard-plan, aan het team om daar variaties in aan te brengen. Of niet.

Blij met eierstokkanker! Blij met ei! is de stemming nu. Bizar! maar zo is ‘t. Ondanks dat er weer een paard moet worden opgegeten.

Woensdag is another D-day! Meer details graag, is het plan. want, zoals dat bij een rasechte sporenzoeker gaat, borrelen er alweer nieuwe vragen op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: